Πίσω στις ιστορίες

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς (Ο.Σ.Φ.Π.)

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς (Ο.Σ.Φ.Π.)

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς ιδρύθηκε (Ο.Σ.Φ.Π.) στις 10 Μαρτίου 1925 στον Πειραιά, από μια ομάδα επιχειρηματιών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η οικογένεια Ανδριανόπουλου. Η έμπνευση για το όνομα του συλλόγου προήλθε από τον Νότη Καμπέρο, που ήθελε να αντικατοπτρίσει την αθλητική ισχύ και το Ολυμπιακό ιδεώδες. Το έμβλημα του συλλόγου είναι ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος, ενώ τα χρώματά του είναι το ερυθρό και το λευκό. Ο Ολυμπιακός έχει κυριαρχήσει στον ελληνικό αθλητισμό, ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο, την καλαθοσφαίριση, το βόλεϊ και την υδατοσφαίριση, έχοντας κατακτήσει πολυάριθμους τίτλους τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η ποδοσφαιρική ομάδα ανδρών του συλλόγου έχει κατακτήσει περισσότερα από 40 πρωταθλήματα Ελλάδος, καθιστώντας τον Ολυμπιακό τον πιο επιτυχημένο ελληνικό ποδοσφαιρικό σύλλογο. 


Ο Ολυμπιακός διατηρεί σημαντική παρουσία και σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες, όπως η κολύμβηση, η ενόργανη γυμναστική, η πυγμαχία και πολλά άλλα. Το σύνολο των αθλητικών τμημάτων του συλλόγου συμβάλλει στην ανάπτυξη και προώθηση του αθλητισμού στην Ελλάδα, με πολλές επιτυχίες σε εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις. Η δράση του Ολυμπιακού δεν περιορίζεται μόνο στον αθλητισμό, αλλά εκτείνεται και σε κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες 


Εικονιζόμενο έγγραφο: Επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Γυμναστικού Συλλόγου του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, στις 14 Ιανουαρίου 1925, προς τον Γυμναστικού Συλλόγου του Ολυμπιακού Πειραιά. ©Ν.Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης 1908.